Actie voor het schooltje

Recent hebben Hester, Natasja, Bianca en Martine spontaan een actieplan in het leven geroepen ter ondersteuning van het schooltje in Breaside. Een schooltje waar niets anders is dan een vervallen gebouwtje en een juf.

De 60 leerlingen in de leeftijd van 4 tm 7 jaar zijn hier uiteraard enorm blij mee. Binnenkort hoeven zij niet meer op de grond te zitten, hebben zij speel en leermaterialen en is het streven om iedere dag de kids een lunch te kunnen geven. De actie van deze geweldige dames is niet enkel hartverwarmend maar heeft daadwerkelijk een enorme impact op het onderwijs en de levens van deze leerlingen.

Ondersteun deze actie!

Doelstellingen

Het doel is langdurige kwaliteitsverbetering in het onderwijs van de school op Breaside farm. Om dat doel te bereiken is er maatwerk nodig.

Zo willen we graag de lees- en schrijfmethode van Happy readers aanschaffen. Happy Readers richt zich op de positieve Afrikaanse waarden en snijdt op een juiste manier onderwerpen aan als genderspecifieke problemen, culturele aspecten, ‘betere wereldthema’s’ en human-wildlife conflict.

Happy Readers brengt een reeks Learn-to-Read-boeken uit die zijn ontwikkeld in Zimbabwe voor het gebruik in Afrikaanse schoolsituaties, met name waar Engels een tweede taal is. De boeken gebruiken Afrikaanse wilde dieren als personages en zijn op duurzaam papier gedrukt met grote, heldere kleurillustraties. Het gebruik van dieren als personages verhoogd de empathie met het Afrikaanse dierenrijk. Dit is de eerste stap naar een generatie welke beter zorg zal dragen voor dier en natuur. Onderwijs aan de jongere generatie op dit gebied draagt bij aan het oplossen van het Human – Wildlife conflict.

  • Verder zijn er schriften en schrijfgerei nodig.
  • Voor het gebouw zijn er meerdere dingen gewenst. We richten ons in eerste instantie op, cement en verf.
  • Een andere prioriteit is tafels en stoelen/banken/kast. De tafels en bankjes laten we maken door een lokale timmerman.
  • In de toekomst kunnen we nog kijken of we watervoorzieningen kunnen financieren

Buiten het regenseizoen kan er gewoon buiten les gegeven worden, maar regent het, dan moeten de kinderen binnen kunnen zitten.

Help je ook mee? Doneren kan via deze link of rechtstreeks via IBAN: NL25INGB0009293722 tnv Phundundu Stichting Nederland. Graag onder vermelding van “schooltje”.

Zou je het leuk vinden om een kind te sponsoren voor 1 jaar, of langer, laat het ons weten via info@phundundu.org. De kosten bedragen 60 euro per jaar. Je sponsort dan het bedrag wat nodig is voor 1 jaar voor één kind, het bedrag komt ten goede aan de hele klas! En we hopen natuurlijk op 60 sponsors!

Wordt member van de Facebook groep en blijf volledig op de hoogte van acties en ontwikkelingen. Bovendien kun je hier kennis maken met deze heerlijke, altijd vrolijke kids! Vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op!

Schooltje Zimbabwe
Schooltje Zimbabwe