Actie voor het schooltje

Een vriendinnengroep uit Nederland,  Hester, Natasja, Bianca en Martine, hebben twee jaar geleden een actieplan in het leven geroepen ter ondersteuning van het schooltje in Breaside, naar aanleiding van een oproep van Assia, die in Zimbabwe woont. Een schooltje waar niets anders was dan een vervallen gebouwtje en een juf.

De 60 leerlingen in de leeftijd van 4 tm 7 jaar zijn hier uiteraard enorm blij mee. Inmiddels hoeven zij niet meer op de grond te zitten, hebben zij speel en leermaterialen en is het streven om iedere dag de kids een lunch te kunnen geven. De actie van deze geweldige dames is niet enkel hartverwarmend maar heeft daadwerkelijk een enorme impact op het onderwijs en de levens van deze leerlingen.

Ondersteun deze actie!

Doelstellingen

Het doel is langdurige kwaliteitsverbetering in het onderwijs van de school op Breaside farm. Om dat doel te bereiken is er maatwerk nodig.

Zo hebben we inmiddels de lees- en schrijfmethode van Happy readers kunnen aanschaffen. Happy Readers richt zich op de positieve Afrikaanse waarden en snijdt op een juiste manier onderwerpen aan als genderspecifieke problemen, culturele aspecten, ‘betere wereldthema’s’ en human-wildlife conflict.

Happy Readers brengt een reeks Learn-to-Read-boeken uit die zijn ontwikkeld in Zimbabwe voor het gebruik in Afrikaanse schoolsituaties, met name waar Engels een tweede taal is. De boeken gebruiken Afrikaanse wilde dieren als personages en zijn op duurzaam papier gedrukt met grote, heldere kleurillustraties. Het gebruik van dieren als personages verhoogd de empathie met het Afrikaanse dierenrijk. Dit is de eerste stap naar een generatie welke beter zorg zal dragen voor dier en natuur. Onderwijs aan de jongere generatie op dit gebied draagt bij aan het oplossen van het Human – Wildlife conflict.

  • Het schoolgebouw is geheel opgeknapt, met voor de school een prachtig speeltoestel.
  • Een lokale timmerman heeft tafels en banken getimmerd, die tot grote blijdschap van juf en kinderen inmiddels in gebruik zijn genomen.
  • We hebben een waterput kunnen realiseren, om te drinken en voor de hygiene.
  • Er is een groentetuin aangelegd.
  • Er zijn boeken en leermaterialen.
  • Er is een donatie om de kinderen van schoenen te voorzien.

Kortom, de kinderen van deze school kunnen aan de slag, dankzij alle hulp en donaties!

Het enige wat nog nodig is voor deze school zijn donaties, of liever nog: vaste sponsors, om de terugkerende kosten te betalen: pennen, schriften, ed, en vooral iedere dag een warme maaltijd.

Help je ook mee? Doneren kan via deze link of rechtstreeks via IBAN: NL25INGB0009293722 tnv Phundundu Stichting Nederland. Graag onder vermelding van “schooltje”.

Zou je het leuk vinden om een kind te sponsoren voor 1 jaar, of langer, laat het ons weten via info@phundundu.org. De kosten bedragen 60 euro per jaar. Je sponsort dan het bedrag wat nodig is voor 1 jaar voor één kind, het bedrag komt ten goede aan de hele klas! En we hopen natuurlijk op 60 sponsors!

Wordt member van de Facebook groep en blijf volledig op de hoogte van acties en ontwikkelingen. Bovendien kun je hier kennis maken met deze heerlijke, altijd vrolijke kids! Vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op!

In de nieuwe school