In de media: Floortje naar het einde van de wereld

Trots en dankbaar zijn wij! Floortje aan het einde van de wereld besteedt aandacht aan ons werk in Zimbabwe.

Het licht schijnt over de situatie in dit land en onze projecten in zowel landbouw als wildlife bescherming. Ook tipt zij onze benefietavond waarvan de gehele opbrengst ten goede komt aan onze projecten.

Lees het artikel hier of ga naar fb voor een like of share! 🙂


 

Benefiet diner & veiling

Benefiet diner & veiling 28 augustus in het Seinwezen te Haarlem

Waarom? Hierom!

 

😃MIS ‘T NIET! ❤️🥂
En zo help je direct bij het beschermen van wildlife + het opzetten van community projecten in Zimbabwe welke gericht zijn op voedselzekerheid zodat men niet meer afhankelijk is van de stroperij.

Een geweldige avond met ’n smaakpapillen strelend * 5-gangen diner vergezeld door mooie wijnen, live muziek, ’n knallende veiling en dat alles in het beste gezelschap! 💃🕺

Kaarten bestellen kan hier  of via +31654745948

De gehele opbrengst komt ten goede aan Phundundu Stichting Nederland. 🎋🐘 phundundu.org .

Climate change – Irrigatie is nu een must

Zimbabwe heeft te kampen met extreme droogte. Waar men voorheen volledig kon vertrouwen op het regenseizoen, kan men nu niet meer zonder irrigatie.

We nemen een kijkje op Breaside. Het gehele irrigatiesysteem ligt er. Het ontbreekt enkel aan een pomp. Met pomp kan er 360 ha goede landbouwgrond geïrrigeerd worden. Met irrigatie vervalt de afhankelijkheid van het regenseizoen en kan er niet 1 maar 2  maal per jaar geoogst worden. Dat betekent een inkomen voor 108 families. Families die nu ten prooi vallen aan hongersnood. Een relatief kleine ingreep met zeer grote positieve gevolgen.

De harde realiteit van ’t Human – Wildlife conflict.

Een heel triest weekend voor Phundundu… deze dame op leeftijd stuitte in haar zoektocht naar #voedsel op de mens. Uit angst dat zij vee zou doden, werd zij gedood. Vervolgens werd duidelijk waarom de leeuwin het risico nam om zo dicht bij de mens te komen. Zij bleek haar welpjes te moeten moeten voeden en gezien haar leeftijd was ’n makkelijke prooi voor haar de enige optie.

Met voldoende fondsen hadden wij haar en haar welpen kunnen verdoven en naar een geschikte plek kunnen

overbrengen. Maar aangezien dit uit de eigen zak moet komen, kregen wij dit niet op tijd rond en namen de dorpelingen het heft in eigen handen.

Het human – wildlife conflict is een gestaag groeiend probleem wat alle aandacht nodig heeft. De situatie in het veld proberen uit te leggen aan degene daar buiten, is als een blinde proberen uit te leggen hoe kleuren er uit zien. En dat maakt ons werk niet alleen lastig maar ook erg frustrerend zoals afgelopen weekend.
Wij hebben de expertise om beide zijden – zowel mens als dier – op de juiste manier te ondersteunen en onnodig bloedvergieten tegen te gaan. Het ontbreekt echter aan de middelen.

Voor deze leeuwin en haar welpen is het te laat…. volgende keer kunnen we hopelijk wel op tijd ingrijpen

Human - Wildlife conflict
De door de dorpelingen gedode leeuwin. Zij bleek op zoek naar voedsel voor haar welpen.

Hongersnood in Zimbabwe

Ooit de graanschuur van zuidelijk Afrika en nu ruim 5 miljoen Zimbabwanen geheel afhankelijk van internationale voedselhulp, komend seizoen. En daarom investeert de Phundundu Stichting in duurzame landbouw projecten en irrigatie. Logisch? Ja!

Lees hier het artikel van Reuters

Fish pond Phundundu completed

*Community Projects*

The fish pond at Chipfuku School is finally complete. We now to get the fish there and the project will commence.

Wederom een mooi artikel in Trouw

Vandaag heeft Trouw aandacht besteed aan de samenwerking tussen ons MAPU team en Sensing Clues Wildlife Intelligence.

Het stelt ons in staat de strijd tegen de stroperij efficiënter te voeren en de stropers een stap voor te zijn. Dit heeft directe invloed op de veiligheid van onze dieren.

Lees hier het volledige artikel

 

De heuvels kleuren weer groen

Fantastisch om door deze velden te lopen!
Na decennia braak te hebben gelegen en volledig overwoekerd te zijn kleuren deze velden weer prachtig groen door het opkomend mais.
Samen met de lokale bevolking is dit land op een duurzame manier bewerkt om bij te dragen aan de broodnodige voedselvoorziening. Keihard heeft men gewerkt om dit land om te toveren van een verloren stuk grond in een gezond stukje voedselproductie. Juist nu is het van groot belang de lokale bevolking te ondersteunen en te zorgen voor eten op het bord.

Voor:

Na: