Phundundu Foundation

Duurzame lokale ontwikkeling is de sleutel tot wildlife conservatie

Phundundu Foundation

Duurzame lokale ontwikkeling is de sleutel tot wildlife conservatie

Phundundu Foundation

Duurzame lokale ontwikkeling is de sleutel tot wildlife conservatie

Toerisme

× Mijn veilige donatie
Periode
Bedrag
Ander bedrag
Persoonlijke info
Ik doneer anoniem


Powered by Whydonate

Toerisme

Zimbabwe staat hoog in de internationale lijsten als het gaat over de mooiste plekken te bezoeken in Afrika. De Victoria Falls is de bekendste trekpleister. Zimbabwe is een wonderschoon land met uitgestrekte landschappen bestaande uit wilde natuur. Zo ook de gebieden waar Phundundu Stichting Nederland zich over ontfermt.

Het toerisme staat nog in de kinderschoenen en ontwikkeling is hier nodig. Zowel de lokale bevolking als het wildlife kunnen enorm profiteren van goed georganiseerde hospitality. Het biedt ruime werkgelegenheid en inkomsten vloeien terug naar de wildlife conservatie.

Het gebied Phundundu leent zich uitstekend voor foto safari’s. Phundundu heeft een unieke ecologie en biedt op die manier een breed scala aan leefgebieden en soorten die niet op andere locaties in de buurt te vinden is. Van bijzonder belang zijn de roofvogels en andere gekruiste soorten die te vinden zijn in de Zambezi Escarpment. Er is geen jacht in Phundundu. Dit is om de dierenwereld gewend te houden aan menselijke tussenkomst zodat bezoekers ze met gemak kunnen bekijken.  Het professionele onderzoek naar wilde dieren in Phundundu, iets dat in bijna alle andere gebieden in Zimbabwe niet voorkomt, zal het gebied nog aantrekkelijker maken.

Phundundu grenst aan het Mana Pools National Park en ligt aan de weg van Harare naar Lusaka. Alle voertuigen die naar Zambia, Kariba, Mana Pools en de rest van de Zambezi-vallei rijden, passeren het gebied. Dit leent zich om een ​​handige stop- en rustplaats voor reizigers te zijn en biedt een eenvoudige toegang voor toeristen en dagjesmensen evenals mensen die hun benen willen strekken en een hapje willen eten. Historisch gezien bood Makuti Hotel een handige tussenstop en een rustplaats. Dit hotel is nu vervallen en moet worden gerenoveerd.

Phundundu
Phundundu

Impala
Impala

Maak kennis met de cultuur
Maak kennis met de cultuur

Eco- cultuurtoerisme zal de mogelijkheid bieden aan de toerist om een kijkje te nemen in de Shona cultuur. Meehelpen op het land, samen traditioneel koken met kakelverse biogische producten, een bezoekje aan de traditioneel genezer en overnachten in een rondaveltje behoren tot de mogelijkheden. De uiterst gastvrije bevolking ontvangt iedereen met open armen en laat graag alle aspecten van hun cultuur de revue passeren.

Vrijwilliger programma’s zijn mogelijk op het gebied fok- en wetenschappelijke onderzoeksprogramma’s en bieden een uitstekende gelegenheid voor studenten van diergeneeskunde en biologie om hun kennis te vergroten door. Daarnaast is er een mogelijkheid om als ranger mee te werken met het anti poaching team. Het vrijwilligersprogramma maakt het mogelijk om voor een bepaalde periode deel te nemen aan het gewenste onderdeel. De vrijwilliger betaalt voor huisvesting en deelname aan het programma. De verkregen winst vloeit direct terug naar het project.